Raposka

2017.04.04. 20:05

Megújult a kultúrház konyhája Raposkán

Raposka - A település fennállása 700. évfordulójára a kultúrház konyhája is kibővült, korszerűbb lett.

Tóth B. Zsuzsa

Az új konyha avatási ünnepségén Bolla Albert polgármester arról beszélt, hogy most, a 700 éves jubileumi évben van a felújított kultúrház 10 éves évfordulója is. - Kultúrházunk az 1960-as évek elején épült, mindvégig a közösségi rendezvények centruma volt. Az akkori épület nem rendelkezett vizes- blokkal, sem konyhával. A közel fél évszázadot szolgáló épület átépítése, felújítása 2007-ben készült el, a mai formáját is ekkor nyerte el. A felújítás összköltsége akkor 35 millió forint volt. Megújult kultúrházunk hamar népszerűvé vált polgáraink körében, akik a mai napig is szívesen jönnek a rendezvényekre.

A raposkai kultúrház új konyháját mutatja Bolla Albert polgármester Németh Mária jegyzőnek és az érdeklődőknek Fotó: Tóth B. Zsuzsanna

A különböző funkciójú helyiségek a mai kor követelményeinek megfelelően szolgálják a lakosságot. A Teleház és könyvtár a napi kapcsolatok, míg a nagyterem a rendezvények színtere. Az elmúlt évben előtetőt építettünk a főbejárati terasz fölé mintegy egymilliós értékben. Az eltelt 10 év megérlelte bennünk azt a gondolatot, hogy egy nagyobb átalakítást hajtsunk végre a konyhán. Képviselőtársaim szorgalmazására több mint kétmilliós költséggel, igényes kivitelezéssel készült el az új konyha, mely vélhetőleg sokáig fogja szolgálni a falu lakosságát - mondta a polgármester, majd Németh Máriával, a Tapolcai Közös Önkormányzati Hivatal új jegyzőjével átvágták a nemzetiszínű szalagot, felavatva a konyhát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!