Rendőrségi

2009.08.29. 11:11

Balszerencsés tolvajok - Be akartak törni Vilmos és Harry herceg házába

London - A Scotland Yard legkeményebb testőreivel találta szembe magát két megdöbbent betörő, aki éppen Vilmos és Harry hercegek házát készült kirámolni.

MTI

A brit trón második és harmadik számú várományosa jelenleg egy vidéki rezidencián lakik, közel ahhoz a légitámaszponthoz, ahol mindketten harci helikopterpilóta-kiképzésen vesznek részt. 

Az ingatlan pontos hollétét a hatóságok titokként kezelik, és az esetről beszámoló szombati The Sun sem fedte fel a címet. A két betörő azonban megtalálta a meglehetősen elszigetelt környéken lévőházat, és a vezető brit bulvárlap ismertetése szerint még örültek is, hogy milyen könnyű dolguk lesz az elhagyatott vidéken, ahol senki nem látja majd őket... 

Fogalmuk sem volt arról, hogy kinek a lakását készülnek éppen kifosztani, és arról sem, hogy a kiszemelt ház a nap 24 órájában fegyveres rendőri védelem alatt áll. Nem sokat kellett azonban várniukarra, hogy mindez kiderüljön számukra: alig néhány másodperccel azután, hogy átmásztak a kerítésen, a Scotland Yard kommandósai lecsaptak rájuk.  

A váratlan fogadtatás a lap forrása szerint "kissé sokkolta" a betörőjelölteket, akik "aligha választhattak volna jobban őrzött célpontot".

Sem Vilmos, sem Harry nem tartózkodott a házban az incidens idején, de tájékoztatták őket az esetről, amelyen állítólag jót mulattak.

A 27 éves Vilmos - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - január óta lakik a házban, akkor kezdődött ugyanis kiképzése a királyi légierő kötelékében. Öccse, az idén 25 évesHarry áprilisban költözött be ugyanide, miután az ő helikopteres kiképzése is megkezdődött. 

Vilmos, aki majdan Anglia királya lesz, e minőségében a brit fegyveres erők főparancsnoki tisztségét is átveszi; ezért tartja fontosnak, hogy közvetlen tapasztalatokat szerezzen a hadseregben.

Kettőjük közül azonban Harry a tapasztaltabb katona: ő már megjárta az afganisztáni frontot is, ahol éles bevetéseken vett részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!