Rendőrségi

2009.08.26. 09:48

Vadkendert találtak egy családi ház égő melléképületében

Győr - Félig leégett vadkender ültetvényt találtak egy családi ház kigyulladt melléképületében a tűzoltók és a rendőrök szerdán Fertőrákoson. A szemle során a lakóház pincéjében termelt vadkender is előkerült.

MTI

A kábítószergyanús növényre a tűzoltók hívták fel a rendőrség figyelmét. A helyszínre érkező felderítők 90 tő vadkendert találtak félig leégve a melléképületben.

A ház pincéjében pedig további 200 tő kábítószer alapanyagra bukkantak. Az ebből kinyert kábítószer értéke  a fekete piacon eléri a 3 millió forintot - mondta Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
     
A kábítószer kereső kutya segítségével drogfogyasztásra utaló növényi törmelék, digitális mérleg és egyéb eszköz került elő a lakásban.
    
A vadkendert a rendőrség lefoglalta, a ház tulajdonosa ellen kábítószerrel való visszaélés miatt büntetőeljárás indult - tette hozzá Kálmán Gabriella.
    
A sajtóreferens megjegyezte: a 31 éves férfi maga akarta oltani a tüzet, amelyet egy rosszul felszerelt lámpa elektromos zárlata okozott, a tűzoltóságot a szomszédok egyike értesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!