Rendőrségi

2010.11.26. 13:21

Inkább a 100 forint vesszen!

Van a hipermarket látogatóknak egy különösen könnyelmű szegmense. Ők azok, akik a vásárlást követően előbb gondosan beteszik a táskájukat az autó valamelyik ülésére, hogy ezt követően kényelmesen pakolhassák át a bevásárló kocsi tartalmát a csomagtartóba.

Napló Online

Csak hát, ha nyitva a csomagtér, akkor egyrészt nyitva marad az utastér is, másrészt a szedán kivitelű gépkocsiknál a felnyíló csomagtartófedél paravánként fedi el a tulajdonos szeme elől a jármű belsejét. Ilyenkor a tolvaj páros feladata viszonylag egyszerű.

Egyikük felvilágosítást kér a rakodásba belefeledkezőtől: pl. hogyan juthatok el innen a legegyszerűbben Sokorópátkára, míg a másik, kihasználva, hogy a párbeszéd végéig takarásban maradhat, kényelmesen kiveszi a pénzzel, bankkártyákkal, iratokkal degeszre tömött retikült. Esetenként a kommunikátor személye akár mellőzhető is, ha az elégedett vásárló úgy tolja vissza az üres kocsit a 100.- forintos érme visszaszerzésére, hogy több tízezer forinttal megtöltött táskáját továbbra is bent hagyja a nyitott utastérben.
 
 
Pontosan ez utóbbi koreográfiával loptak meg Pápán 2010. november 24-én délben egy Zala megyéből érkezett asszonyt, aki nem csak 90.000.- forinttal, hanem 2 db mobiltelefonnal, valamint saját és házastársa nevére kiállított okmányokkal is gazdagította az elkövetőket.

Hosszú szünet után ez volt az első parkolói lopás a Bakonyalján. Az elővigyázatlanság korábban is jelen volt a bevásárlóközpontok környékén, eddig azonban szerencsére megtorlatlan maradt. Karácsony közeledtével viszont már senki se reménykedjen további haladékban, az ajándékvásárlásra felkészített pénztárcák úgy vonzzák majd a tolvajokat, mint a zöldséges standon félbevágott dinnye a darazsakat.
 
Veszprém MRFK Sajtószolgálata -
Pápai Rk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!