Rendőrségi

2010.12.08. 15:38

Kábeltolvaj rendőrkézen

A balatonalmádi rendőrök tegnap tetten értek két férfit, akik a Lepsény és a Balatonfőkajár közötti, használaton kívüli vasútvonal légkábeleit kísérelték meg ellopni.

Napló Online

A két balatonfőkajári férfi a lepsényi fénysorompóhoz ment ki kedden sötétedés után kerékpárral. A bicikliket lerakták a vasúti sínek mentén, majd gyalogosan indultak Balatonfőkajár irányába. Az oszlopokat tartó csavarok kiszedése után a kidőlt oszlopokról vágták le a vezetéket. Az egyikük kihúzta a 1,5-2 cm átmérőjű, levágott kábeleket a bicikliig, és ott tekerte össze. Amikor a figyelő szolgálatot teljesítő rendőrök tetten érték, éppen egy oszlopcsavart próbált eltávolítani. A társa, aki a vezetéket tekerte össze, a rendőröket meglátva elszaladt, de a másik elkövető vallomása alapján a lakásán elfogták. Négy oszlop közötti szakaszról mintegy 170 méter kábelt gyűjtöttek be.

A helyszínen elfogott férfi elmondta, hogy az elmúlt két héten erről a környékről, már tulajdonított el vezetékeket ugyanilyen módszerrel; összesen mintegy 800 métert. Otthon kb. 150 cm-es darabokra vágta, egy részét már lenyúzta, és belőle a rezet leadta. A többi, pedig még nem „dolgozták fel”. A darabokat a garázsában és a fészerében megtalálták a rendőrök. A kár az előzetes becslések szerint többszázezer forintot tesz ki, a pontos érték megállapítása érdekében a nyomozóhatóság szakértőt rendelt ki.

A két 40 év körüli férfi ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Veszprém MRFK Sajtószolgálata –
Balatonalmádi Rk.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!