Rendőrségi

2011.01.26. 07:14

Magyar Nemzet - Egyre népszerűbb a cannabishasználat

Budapest - Az illegális drogok közül a fiatalok körében és az idősebb korosztályokban egyaránt a cannabis a legelterjedtebb - írta a Nemzeti Drog Fókuszpont vizsgálata alapján a szerdai Magyar Nemzet.

MTI

A cikk szerint a magyar középiskolások körében a cannabis a legelterjedtebb illegális drog, a tiltott szereket kipróbálók aránya pedig a gimnáziumokban a legmagasabb. A középiskolás korúak problémásnak nevezett fogyasztói csoportjában túlsúlyban vannak a fiúk, akik jellemzően Budapesten vagy más nagyvárosban élnek - olvasható a lapban.
   
A vizsgálat megállapította, hogy a szülők anyagi helyzete nem befolyásolja a tiltott szerek kipróbálását, de kisebb valószínűséggel válnak rendszer szerhasználókká azok a fiatalok, akiket az édesszülők együtt nevelnek és elégedettek a szüleikhez fűződő kapcsolatukkal. A Magyar Nemzet beszámolt arról is: 2009-ben a marihuána-lefoglalások száma több mint a kétszeresére nőtt Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!