Rendőrségi

2011.04.15. 10:21

Vécén húzták le a kábítószert rajtaütéskor

Nyíregyháza - Kábítószer-terjesztő családon ütöttek rajta a rendőrök Nyíregyházán; a drogot a férj, a feleség és 15 éves lányuk közösen árulták - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

MTI

A nyomozók az akcióosztály kommandósaival együtt csütörtök este ütöttek rajta a családon, és a házkutatás során 150 gramm marihuánát, 50 grammnyi ecstasy tablettát, valamint számos, az adagoláshoz szükséges eszközt foglaltak le - mondta Fülöp Gergely. A százados tájékoztatása szerint a rendőrök néhány másodperc alatt behatoltak a család lakásába, a gyanúsítottak azonban még megpróbálták eltüntetni a nyomokat, a vécén lehúzni a kábítószert.    

Az ingatlanon a rajtaütéskor a háziakon kívül két kisgyermek, valamint több más személy, köztük valószínűleg vásárlók tartózkodtak - tette hozzá a szóvivő. Az akció során szinte minden helyiségben, a gyermekszobában, a hálóban és a vécében is találtak drogot. A kutatásban kábítószer-kereső kutya is segítette a rendőröket.     A 37 éves férjet és feleségét őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásba helyezésüket. A 15 éves lányuk - aki a jelenlegi adatok szerint nemcsak a kábítószer-terjesztésében segédkezett, hanem maga is fogyasztotta a drogot -, valamint a vásárlók szabadlábon védekezhetnek. Az utóbbiak tucatnyian vannak, kisebb mennyiségben kábítószert is találtak náluk - mondta Fülöp Gergely.    

A százados szólt arról is, hogy javában tartott a házkutatás, amikor besétált egy bódult állapotban lévő fiatal; tagadta vásárlási szándékát, de szervezetében a gyorsteszt drogot mutatott ki. A lefoglalt kábítószer feketepiaci árát 750 ezer forintra becsülik a nyomozók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!