Rendőrségi

2011.05.30. 15:00

Az orrát törték egy CD-lejátszó miatt

Taliándörögd - Egy CD-lejátszó árán kapott össze úgy két férfi, hogy a kezdeményezőnek a bíróság előtt kellett felelnie tettért.

Mátételki András

Még 2008-ban az első rendű vádlott, M. István vett egy 80 ezer forintot érő CD-lejátszót azzal, hogy az összegnek a felét később kifizeti a barátja, M. M. Egy-két alkalommal a lejátszót közösen használták, majd a 27 éves vádlott már egyszer sem engedte át társának a berendezést, amelyet később értékesített az egyik bizományi áruházban.
 
Tavalyelőtt december közepén a taliándörögdi Völgyvendéglőben egy születésnapi bulin M. M és egyik ismerőse szolgáltatta a zenét. A hajnali órákban a zenészen számon kérte M. István, hogy miért nem fizette ki a CD-lejátszó felét. Szó szót követett, majd a 30 éves N. Károly beszólt: "Verd meg, aztán elgondolkodik, hogy tartozik-e!"
 
A vádlott megfogadta jó barátja tanácsát, s a következő pillanatban lefejelte M. M.-t, akinek eltörött az orra, majd térdre rogyott. Ebben a helyzetben haragosa egy jókorát belerúgott a combjába. Ketten is megpróbálták a két férfit szétválasztani, de ekkor N. Károly visszatartotta őket.
 
A megyei bíróság súlyosbított a tapolcai bíróság ítéletén: önbíráskodás kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt M. Istvánt két évre felfüggesztett 10 hónapi börtönbüntetésre ítélte, míg az önbíráskodásban felbujtóként fellépő N. Károlyt 30 nap közérdekű munkával büntették. A döntés jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!