Rendőrségi

2011.08.23. 16:25

Idén négyezer sérülést láttak el a Balatonnál

Veszprém - Július 1. és augusztus 21. között a Balatonnál csaknem négyezer alkalommal volt szükség a vöröskeresztes elsősegélynyújtók segítségére. A szolgálat idén 18 millió forintos költségvetésből gazdálkodott.

Gajdos József

A Magyar Vöröskereszt hétfői közleményében azt írta, hogy ötvenöt esetben hívtak mentőt a helyszínre a szolgálatot teljesítők. A legtöbb esetben napszúrás, rovarcsípés, horzsolás, és hasonló, kisebb sérüléseket kellett ellátniuk. A Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát (BESZ) idén ötödször indította el 27 strandon, ami 18 Balaton-parti települést érintett. A közlemény hangsúlyozta: a főszezonban naponta délelőtt tíz és este hat óra között négyszáz önkéntes teljesített elsősegélynyújtó szolgálatot.
Az önkénteseknél volt defibrilátor, de ebben a szezonban nem kellett használni. Ugyanakkor kétszer közvetlen életmentő beavatkozásuk volt az elmúlt években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!