Rendőrségi

2011.10.18. 16:14

Minden szabályt megszegett, amit csak lehetett

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság ügyeletére szombaton, hajnalban Lovasról bejelentés érkezett, miszerint az egyik kocsma előtt parkoló gépkocsit egy másik gépjárművel ismeretlen személy megrongálta, majd adatai hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről.

Napló Online

Az okozott kárt 30.000.- forintra becsülték. A szolgálatban lévő rendőrök elvégezték a helyszíni szemlét, továbbá adatokat gyűjtöttek a balesetet okozó személyről. Ennek során látókörbe került egy 26 éves, hidegkúti lakos, akit hamarosan a község egyik utcájában az általa használt gépkocsi mellett fekve, meg is találtak.

Az alvó személy felébresztését követően lefolytatott intézkedés során megállapították, hogy az autó úgy került a férfi birtokába, hogy erről adásvételi szerződés nem készült, forgalmi engedélyt nem is kapott az előző tulajdonostól, a gépjárműre kötelező felelősségbiztosítást nem kötöttek, vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett. Az intézkedés alá vonttal szemben alkalmazott alkoholszondás ellenőrzés pedig pozitív eredménnyel zárult. A hideg éjszakára figyelemmel az elfogás és a vérvételre történt előállítás nem csak a büntető és a szabálysértési eljárások megindítását, hanem a baleset okozójának egészségét is szolgálta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!