Rendőrségi

2011.10.12. 10:37

Sósav szivárgott a tartálykocsiból Hajmáskéren

Sósav szivárgott egy vasúti tartálykocsiból szerdán délelőtt az állomáson, a helyszínre kivonuló tűzoltó és katasztrófavédelmi egységek az enyhe fokú csöpögést rövid időn belül megszüntették.

Halmos György

Erről a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese tájékoztatott. Kővári László hadnagy elmondta, hogy  a MÁV tájékoztatta a katasztrófavédelmi ügyeletet a szivárgásról.  A kettes kiemelt fokozatúnak minősített  esethez Pétről, Veszprémből, illetve Székesfehérvárról vonultak tűzoltók, illetve a megyei katasztrófavédelem veszélyhelyzeti felderítő csoportja is vizsgálta a szivárgást.

A tartálykocsi közvetlen közelében végzett mérések szerint a sósav okozta szennyezés nem haladta meg a határértékeket, ezért a lakosság védelme érdekében nem kellett intézkedéseket elrendelni, az eset fokozatát is visszaminősítették. A sósav egyébként a tartálykocsi tömítésen keresztül szivárgott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!