Rendőrségi

2011.12.02. 15:58

Felfüggesztett börtön az anyának, aki nyugtatót kevert fia tápszerébe

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt nem jogerősen a Somogy Megyei Bíróság pénteken egy anyát, aki meg akarta ölni 13 hónapos kisfiát, majd magát is.

MTI

A 25 éves, jelenleg a kaposvári kórház pszichiátriai osztályán kezelt nő korábban a gyermekével a szülei házában, egy somogyi faluban lakott.

A kisfiú ellátása és nevelése miatt rendszeresen összetűzésbe került szüleivel, egyre zárkózottabb, visszahúzódóbb lett, az életét kilátástalannak érezte. Pszichiátriai kezelésben is részesült, de állapota nem javult.

Ez év áprilisában elhatározta, hogy megöli gyermekét, majd magával is végez. Tápszerbe kevert nyugtatót adott a gyermekének, majd egy konyhakéssel megkísérelte felvágni saját kezén az ereket, de csak hámsérüléseket okozott.

Másnap, amikor a nagyszülők a kicsit felébresztették, feltűnt, hogy túlságosan nyugodt és elesett, ezért kórházba vitték, ahol az anya egy cédulát adott át a nővérnek, amelyen felsorolta a gyermeknek beadott gyógyszereket, majd elszaladt. A kisfiú enyhe mérgezést szenvedett, a gyomrát kimosták.

A bíróság a vádlott kóros és beszűkült tudatállapotára való tekintettel két év - öt évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte az anyát.    

A vádhatóság szerint nem az anyán múlt, hogy nem történt nagyobb baj, ezért a büntetés súlyosbításáért, a védelem - részben a vádlott súlyos személyiségzavarára tekintettel - az enyhítéséért fellebbez a Pécsi Ítélőtáblához.

A kisfiút a bíróság hivatalosan is a nagyszülőknél helyezte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!