Rendőrségi

2012.06.25. 08:29

NAV: csaló felszámolóbiztost fogtak a vámosok

Budapest - Fiktív számla elszámolásával mintegy 200 millió forinttal csökkentette egy cégcsoport egyik vállalatának vagyonát a felszámolóbiztos - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága hétfőn az MTI-vel.

MTI

A közlemény szerint a NAV munkatársai a felszámolás alatt álló gépipari vállalat vizsgálata során felfigyeltek arra, hogy bár a felszámolóbiztos még az elmúlt év elején szerződést kötött egy kft.-vel az iratanyagok rendezésével, selejtezésével, valamint tárolásával kapcsolatos feladatok ellátására, azt több mint egy év elteltével sem végezték el.
   
Ugyanakkor mintegy 200 millió forint értékű számlával csökkentette a hitelezői igények kielégítését szolgáló vagyont, és a számla alapján 40 millió forintnyi áfát kért vissza az államtól - tették hozzá.
   
A számla alapos vizsgálata során kiderült, hogy amögött nem volt "tényleges gazdasági esemény", a felszámolóbiztos fiktív számlával csökkentette a vagyont, sőt annak áfatartalmát jogosulatlanul igényelte vissza. Az ügynek büntetőjogi következményei lesznek - olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!