Rendőrségi

2012.07.02. 14:04

Ötéves kislányt is fajtalankodásra szólított fel az alkoholista férfi

Várpalota - Megdöbbentő aljasságra vetemedett egy 40 éves férfi, aki kislányok előtt mutogatta magát. Közel hat évet kell fegyházban töltenie.

Mátételki András

A várpalotai, büntetlen előéletű Sz. Szabolcs tavaly július derekán a kora délutáni órákban a Korompay utcában ittas állapotban három gyerekkorú kislányt szólított fel fajtalanságra. Miután egyikük visszakérdezett -, mert nem tudta miről van szó -, az aljas férfi megismételte nemi jellegű kérdését. A gyerekek megijedtek, majd befutottak a lépcsőházba.

Pár órával később - a bírósági ítélet szerint - ugyanebben az utcában az egyik emeletes házba vitte be kerékpárját egy ötéves kislány, akinek előzékenyen segített a vádlott. A még iskolába sem járó kicsi előtt a férfi letolta a nadrágját, s őt is fajtalankodásra akarta rábírni, miközben erősen magához húzta a lánykát. Áldozata kitépte magát Sz. Szabolcs kezéből, majd sikítva rohant fel az emeletre.

A krónikus alkoholizmusban szenvedő férfit a veszprémi bíróság szemérem elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt hat és fél év fegyházbüntetésre, amit nyolc hónappal csökkentett a Veszprémi Törvényszék. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!