Rendőrségi

2012.11.10. 08:23

Elzavarta az idős hölgy a trükkös tolvajokat

Egy devecseri idős asszonynál próbálkoztak trükkös tolvajok, akik a Polgármesteri Hivatal munkatársaiként bemutatkozva kérték, hogy a sorozatszám feljegyzése céljából mutasson be egy tízezer forintos bankjegyet.

Napló Online

A hölgy a pénz tárolási helyére ment, azonban észlelve, hogy minden mozdulatát figyelik, gyanakodni kezdett és elzavarta a csalókat. Sietős távozásuk előtt azonban még sikeresen elemeltek egy elől lévő kétezrest, amelyet az asszony a polcon hagyott. A személyleírás és a helyszíni szemle során beszerzett adatok alapján a rendőrség keresi az ismeretlen elkövetőket, akik ellen lopás bűncselekmény elkövetése miatt eljárás indult az Ajkai Rendőrkapitányságon.




A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság több alkalommal is felhívta a lakosság figyelmét, hogy a trükkös tolvajok rendszerint valamilyen állami cég, szolgáltató munkatársainak adják ki magukat, így próbálnak bejutni a potenciális sértett lakásába. A házban aztán számos módszerrel kívánnak pénzhez jutni, természetesen nem legális úton.

Az ilyen esetek elkerülése érdekében a rendőrség kéri, minidig győződjenek meg róla, hogy a személy foglalkozása megegyezik-e az általa elmondottal: kérjenek tőle igazolványt, vagy akár hívják fel a céget, szolgáltatót telefonon és érdeklődjenek, hogy küldtek-e Önökhöz munkatársat. Amennyiben azt tapasztalják, vagy csak gyanakodnak, hogy az Önöknél tartózkodó személy csaló, figyeljék meg alaposan és azonnal tegyenek bejelentést a rendőrségen!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!