Rendőrségi

2012.11.19. 13:35

Túszul ejtették Berlusconi könyvelőjét, elfogták a zsarolókat

Róma - Az olasz rendőrség elfogta Silvio Berlusconi könyvelőjét túszul ejtő bűnözőket, akik a volt kormányfőtől 35 millió eurót követeltek a túsz szabadon engedéséért - jelentették be hétfőn a hatóságok.

MTI

Sárközy Júlia az MTI tudósítója jelenti:
    
Szövevényes és több mint egy hónappal ezelőtt történt bűncselekményről a milánói rendőrség számolt be egy sajtótájékoztatón.
   
A hatóságok bejelentették, hogy 3 olasz és 3 albán férfit tartóztattak le Giuseppe Spinelli és felesége túszul ejtéséért. A hat személyt túszejtéssel és zsarolással vádolják.
   
Az október 15-16. közötti éjszaka a banda behatolt Spinelli milánói lakásába és a könyvelőt és feleségét túszul ejtette. Arra kényszerítették, telefonáljon Berlusconinak, akitől 35 millió eurót követeltek. Cserébe dokumentumokat ajánlottak, melyekkel állításuk szerint Berlusconi meg tudta volna fordítani az ellene tavaly nyáron, az úgynevezett Mondadori-perben született ítéletet. Berlusconit a bíróság több mint félmilliárd eurós bírságra ítélte.
   
A zsarolók végül távoztak. A rendőrség azt nem közölte, hogy miért engedték el Spinellit és feleségét. A hatóságok szerint Berlusconi nem fizetett nekik váltságdíjat. Spinelli október 17-én jelentette a történteket a rendőrségen.
   
A túszejtőket azóta mobiltelefonjaik alapján sikerült azonosítani és elfogni. A rendőrség hangoztatta, hogy az olasz-albán bandát a hatóságok által jól ismert délolasz bűnöző, Francesco Leone vezette.
   
Az olasz sajtó hangoztatta, hogy a zsarolók nem akárkit vettek célba: a hetvenegy éves Spinelli Berlusconi egyik legjelentősebb árnyékembere és jobbkeze. A vállalkozó és volt kormányfő pénztárosa, aki Berlusconi minden titkát ismeri - írta média.
   
Az évtizedeken át munkáját a háttérben végző, sohasem nyilatkozó Spinelli neve tavaly vált ismertté Olaszországban, amikor a Berlusconi ellen zajló Ruby-perben tanúvallomást tevő lányok a bíróságon elmondták, hogy Spinelli fizette ki nekik a Berlusconival töltött éjszakákért járó euróezreket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!