Rendőrségi

2013.04.23. 10:03

Lezárult a nyomozás az állatkínzás ügyében

A rendőrség állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal élt egy döbröntei lakos ellen, aki egy bérelt lovardában szörnyű körülmények között tartotta az állatokat.

Halmos György

Mint ahogy arról tavaly ősszel beszámoltunk, október 11-én a zirci őrs körzeti megbízottja szolgálatellátás közben talált rá nyolc éhező, ellátásra szoruló lóra, valamint egy ló tetemére a Bakonyoszlop-sövénykúti lovardánál. Az állatok kórosan lefogytak, patáik megsérültek és vélhetően hónapok óta nem jutottak ki szűk, szennyezett karámjukból.

Az ügyben a veszprémi kapitányság indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a lovak tartási körülményei miatt az életben maradt lovaknál maradandó egészségkárosodás következhetett volna be, de akár el is pusztulhattak volna. Az eljárás során gyanúsítottként kihallgatott döbröntei lakos nem tett vallomást.

Az időközben életben maradt hét lóról egy állatvédő egyesület gondoskodik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!