Rendőrségi

2013.07.16. 10:35

Vonatot dobáltak kővel

Két vonatdobálási ügyben is eljárás indult a napokban, mindkét ügynek ismertek az elkövetői.

Halmos György

Négy, 12 és 14 év közötti fiú egy menetrend szerinti, Budapest-Szombathely között közlekedő személyvonatot és egy tehervonatot még pénteken Kolontárnál dobált meg kővel, a fiatalok ellen büntetőfeljelentést tettek – tájékoztatott a rendőrség.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a fiúk a vonat érkezése előtt a sínekre téglákat helyeztek, majd a közeledő szerelvény felé bazaltköveket hajítottak. Csupán a szerencsének köszönhető, hogy sem személyi sérülés, dologi kár nem keletkezett. Az intézkedő rendőrök a négy személy ellen büntető feljelentést tettek, a 14 éves fiatalkorút pedig a Devecseri Rendőrőrsön gyanúsítottként hallgatták ki vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Hasonló eseménynél kellett intézkedniük a hétvégén a balatonalmádi rendőröknek is, miután a 21 éves pilisborosjenői fiatalember gördeszkájával dobta meg a Balatonfüred felé közlekedő személyvonatot, sérülés nem történt. A férfit az intézkedő rendőrök egy közeli vendéglátó helyen igazoltatták, ellene a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon indult eljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!