Rendőrségi

2013.12.03. 14:12

Fiataloktól vett el mobiltelefonokat

Egy 15 éves fiú, valamint egy 16 éves lány mobiltelefonját vette el az a 29 éves pápai férfi, akit hétfőn rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

veol.hu

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 15 éves sértett 2013. november 30-án délután a pápai buszpályaudvaron várakozott egy padon ülve testvére és barátja társaságában, amikor hozzájuk lépett két általuk ismeretlen férfi. Egyikük a fiatalok telefonjai felől érdeklődött. A sértett elárulta, hogy neki egy, a többiekénél jobb minőségű mobiltelefonja van, amivel felkeltette a férfi érdeklődését, aki aztán kérte, hadd nézze meg a készüléket. A fiú először vonakodott elővenni a több mint 60.000 forintot érő telefont, ám az illető viselkedése, fellépése és nála erőteljesebb testalkata félelmet keltett benne, így végül eleget tett a kérésének. Miután azt nem volt hajlandó kiadni a kezéből, a férfi elvette a telefont és visszaadásáért cserébe 5000 forintot kért a sértettől. Pénzt nem kapott, ezért távozott, de rövid időn belül – különböző indokokkal – visszatért a fiatalokhoz. Kérte a képernyővédő feloldását, majd visszaadta a telefonból kivett sim kártyát és memóriakártyát, továbbá újfent megpróbálkozott készpénzt szerezni a telefon tulajdonosától immár azzal, hogy hétfőn délután 16 órakor a Várkertben várja a készülékkel.

A sértett édesapja hétfő reggel tett feljelentést a Pápai Rendőrkapitányságon, ahol a nyomozók meghallgatták két fiát is. A fiatalok által adott személyleírás alapján néhány órán belül a rendőrök a gyanúsított nyomára akadtak a pápai buszpályaudvaron.

Időközben a rendőrök tudomására jutott, hogy S. Richárd vasárnap délután egy középiskolás lányt is megszólított Pápán. Magát nyomozónak kiadva azzal a történettel állt elő és vette el a lány mindkét mobiltelefonját, hogy ellenőrizni szeretné a telefonkönyvben levő neveket, abból a célból, hogy van-e köztük kábítószer terjesztő személy. A készülékeket a sértett átadta, majd a férfi azzal az ígérettel távozott, hogy azokat 10 perc múlva visszahozza. A sértett ezt követően nem kapta vissza telefonjait.

S. Richárd ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A 29 éves helyi férfit gyanúsított kihallgatását követően a nyomozó hatóság őrizetbe vette és egyúttal kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!