Rendőrségi

2014.04.29. 13:28

Tyúklopás a farmon - A gazdagon tojó tyúkok buktatták le a tolvajokat

Bíróság elé állítással zárult le a napokban a Várpalotai Rendőrkapitányságon egy lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás.

A nyomozás adatai szerint 2014. április 19-én a 74 éves Várpalota környéki hölgy gondozta, megetette a farmján tartott baromfikat. Amikor másnap ismét az állatokhoz ért, döbbenten tapasztalta, hogy a drótkerítést kivágták és hiányzott három tyúkja és egy kakasa. Az idős hölgy feljelentést tett a Várpalotai Rendőrkapitányságon.

A 37 éves várpalota környéki férfi, aki a gyanú szerint ellopta a baromfikat, olyan személynek adta el azokat, aki - azon túl, hogy a többi állata mellé tette az udvarában - nem vetette meg a dicsekvést, és tette mindezt egy szórakozóhelyen. A hölgy szemfülességének köszönhetően az állatok egy nappal a lopást követően visszakerülhettek hozzá, ugyanis a környékbeli kocsmában már dicsekvés tárgyát képezték a gazdagon tojó tyúkok.Ez lett mindkettőjük veszte, hiszen a 37 éves férfi ellen folytatott ügyet a Várpalotai Rendőrkapitányság bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Veszprémi Járási Ügyészségnek, az alkalmi vásárló pedig kénytelen volt visszaszolgáltatni eredeti gazdájának az állatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!