Rendőrségi

2014.11.20. 18:12

Közmunka börtön helyett

Veszprém - Vezetői engedély és bukósisak nélkül motorozott az egyik ajkai iskola 18 éves tanulója, idén augusztusban - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Kovács Erika

Kovács Róbert körzeti megbízott igazoltatta a fiút és megállapította, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik. Szabálysértési eljárás indult a fiú ellen, mely pénzbírsággal és járművezetéstől való eltiltással ért véget. Molnárné Bodor Ida iskolai bűnmegelőzési tanácsadó a fiú iskolájában fogadóórát tartott, amikor a diák osztályfőnöke jelezte neki, egyik diákját pénzbírsággal sújtotta a rendőrség, de a család nem tudta kifizetni, emiatt azt börtönbüntetésre váltották át. Az tanárnő attól tartott, hogy a börtön után a diák kimarad az iskolából és nem tudja majd befejezni tanulmányait. Molnárné Bodor Ida segítségével a tanuló kérelemmel fordult a rendőrséghez, és felvette a kapcsolatot a Munkaügyi Hivatallal munkára való bejelentkezés miatt. A közmunkára változtatott büntetés "letöltésének" a tanév utáni nyári szünidőben lesz lehetősége a diáknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!