Rendőrségi

2015.02.28. 06:57

Egy idős házaspárhoz surrant be a betörő

Egy idős csóti házaspárt lopott meg az a helyi férfi, aki korábban már többször kapott kölcsön a sértettektől. A gyanúsítottat a helyi körzeti megbízottak előállítottak a Pápai Rendőrkapitányságra.

Czere Zoltán rendőr főtörzsőrmester és Varga Csaba rendőr főtörzsőrmester körzeti megbízottakat  február 25-én reggel kereste meg egy csóti idős asszony azzal, hogy két nappal korábban valaki ellopta a konyhaasztalról a pénztárcáját, benne több tízezer forinttal. A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, majd hamarosan lakásán keresték fel a helyben élő 48 éves V.L.-t. A férfi a rendőröknek elismerte, hogy  február 23-án ő lopta el a sértett pénztárcáját. A férfit az egyenruhások előállították a Pápai Rendőrkapitányságra. Kihallgatása alkalmával elmondta, hogy pénzre volt szüksége, ezért úgy gondolta, hogy a közelben lakó idős ismerőseitől kér kölcsön, akik korábban már kisegítették. A házaspár utcai kapuját és a lakásajtaját is nyitva találta, a házba lépve pedig látta, amint az idős pár a szobában tévét néz. Észrevette a konyhaasztalon hagyott pénztárcát, amit azonnal magához vett és hangtalanul távozott. Otthon a tárcában levő bakjegyeket eltette, a bukszát elégette. A lopott pénzből többször is vásárolt, így a rendőrök nem tudták lefoglalni a teljes összeget és visszaadni a jogos tulajdonosnak.

A besurranó ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!