Rendőrségi

2015.02.25. 12:32

Idős hölgytől lopta el a táskát a 17 éves fiú

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárt le egy 17 éves fiú ellen folytatott nyomozást, aki Pápa egyik utcájában kirántotta egy idős hölgy kezéből a táskáját.

A 17 éves fiatal 2014. október 23-án kora délután Pápa egyik utcájában haladt két sétáló idős hölgy mögött, majd az egyiküket hátba ütötte. Ezután a fiú a megtántorodó 78 éves nő kezéből kitépte a válltáskát és futásnak eredt. A táskában néhány ezer forintot tartalmazó pénztárca és személyes holmik voltak. A rendőrség értesítését követően az egyenruhások azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeként a 17 éves fiú került a látókörükbe. A nyomozók kihallgatták a fiatalembert, amelynek során beismerő vallomást tett. A táskát pár nap múlva egy pápai járókelő találta meg és leadta a Pápai Rendőrkapitányságon, így az – az ellopott készpénz kivételével – visszakerülhetett jogos tulajdonosához. A fiatalkorú gyanúsított ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás iratait az eljáró hatóság a napokban küldte meg a Veszprémi Járási Ügyészséghez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!