Rendőrségi

2015.06.28. 07:11

Meglőtték a férfit, aki ki akart rabolni egy veszprémi pékséget (frissítve)

Információnk szerint egy veszprémi pékséget akart kirabolni az a férfi, aki az alkalmazottra és a kiérkező biztonsági őrre is rátámadt. A biztonsági őr csak fegyverhasználattal tudta megfékezni.

Kovács Erika

A férfi egy veszprémi pékséget akart kirabolni, és az üzlet alkalmazottjára is rátámadt. Az alkalmazott azonnal hívta a biztonsági szolgálatot. A kiérkező őrre szintén rátámadt a rabló, és az őr figyelmeztető lövése után sem hagyta abba a bántalmazást. A biztonsági őr ezután lábon lőtte a dühöngő férfit. A férfit kórházba vittek a mentők.

Egy lábon lőtt, súlyosan megsérült férfit szállítottak be a mentők  a veszprémi kórházba vasárnap, kora hajnalban – tudtuk meg a megyei mentőszolgálattól.

Pénzt követelt a kollégámtól egy harminc év körüli férfi, aki hogy nyomatékot adjon követelésének, fejszével ejtette túszul az árukiadót - mondta még mindig a történtek hatása alatt a pékség neve mellőzését kérő tulajdonosa vasárnap délelőtt. Hozzátette: az idegen berúgta az ajtót hajnali fél egy óra körül, úgy jutott be a helyiségbe, mire megszólalt a riasztó. Ezután nemsokára megérkezett a biztonsági cég képviselője, akire szintén rátámadt a zavart, rendkívül agresszíven viselkedő férfi.

Fotó: Kovács Erika

A helyszínen megtudtuk továbbá, a biztonsági cég szakembere rendkívül profi módon tette a dolgát, többször figyelmeztette a dühöngőt, kérte, hogy hagyja abba agresszív viselkedését, a fenyegetőzést, több figyelmeztető lövést is leadott, de semmi eredménnyel nem járt, emiatt információnk szerint két lövést adott le az idegen lábába, hogy megfékezze. Úgy tudjuk, a férfit a veszprémi kórházban már megműtötték, állapota stabil.

A helyszínen vasárnap délelőtt még jól látszottak a megsérült férfitől származó vérnyomok.

A megyei rendőr-főkapitányság közölte: a rendelkezésre álló adatok alapján a 37 éves Z. Viktor megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. június 28-án 0 óra 30 perc körüli időben, arcát maszkkal eltakarva bement egy Veszprémben lévő pékség épületébe. Az ott tartózkodó alkalmazottat egy kezében tartott kalapáccsal életveszélyesen megfenyegette, majd az irodában levő készpénzt magához véve távozni akart. Az üzem riasztójának jelzésére egy vagyonvédelmi cég fegyveres vagyonőre érkezett közben a helyszínre, akit Z. Viktor szintén életveszélyesen megfenyegetett, vele szemben támadólag lépett fel. A vagyonőr az életét fenyegető támadás elhárítására először több figyelmeztető lövést adott le, majd miután ez nem vezetett eredményre, célzottan rálőtt Z. Viktor lábára, akit sérülései miatt kórházba szállítottak. Az ügyben Z. Viktorral szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság őrizetbe vételének elrendelése mellett. A lőfegyverhasználat jogszerűségét a rendőrség vizsgálja.

Szilágyi Attila, a Nyugalom Kft. ügyvezetője, aki a vasárnap hajnalban a helyszínre ment, lapunknak elmondta: kollégája szakmai és törvényi előírások szerint cselekedett. Az idegen férfi ugyanis kollégáját is megtámadta az ácskalapáccsal, mire a vagyonőr három figyelmeztető lövést adott le, majd kettő célzottat a férfi lábára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!