Rendőrségi

2015.07.01. 13:37

Előzetes letartóztatásban a veszprémi pékségnél meglőtt rabló (videóval)

Egy veszprémi pékség sérelmére elkövetett rablás gyanúsítottját helyezte előzetes letartóztatásba az illetékes bíróság.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 37 éves Z. Viktor megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. június 28-án 0 óra 30 perc körüli időben, arcát maszkkal eltakarva bement egy Veszprémben lévő pékség épületébe. Az ott tartózkodó alkalmazottat egy kezében tartott kalapáccsal életveszélyesen megfenyegette, majd az irodában levő készpénzt magához véve távozni akart.

Az üzem riasztójának jelzésére egy vagyonvédelmi cég fegyveres vagyonőre érkezett közben a helyszínre, akit Z. Viktor szintén életveszélyesen megfenyegetett, vele szemben támadólag lépett fel. A vagyonőr az életét fenyegető támadás elhárítására először több figyelmeztető lövést adott le, majd miután ez nem vezetett eredményre, célzottan rálőtt Z. Viktor lábára, akit sérülései miatt kórházba szállítottak. Az ügyben Z. Viktorral szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság. Az illetékes bíróság 2015. június 30-án döntött Z. Viktor előzetes letartóztatásáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!