Rendőrségi

2015.08.06. 12:15

Áruházi lopássorozatnak vetettek véget - félmillió forintos károkozás

A Pápai Rendőrkapitányság nyomozást folytatott egy helyi bevásárlóközpont egyik pénztárosa és további négy gyanúsított ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 20 éves K. Richárd pénztárosként dolgozott egy üzletben, ahol 2015. február hónapban összesen 15 alkalommal károsították meg a munkaadóját úgy, hogy a pénztáros a mozgó szalagra helyezett árukat nem húzta át a pénztárgép érzékelői alatt, hanem felette átemelve helyezte a vásárló kosarába.

Az eljárás során négy pápai illetőségű személyt hallgatott ki a kapitányság, akik közül a 72 éves S. János 9 alkalommal, a 42 éves B. Andrea 5 alkalommal, a 20 éves D. Nikolett 3 alkalommal, valamint a 18 éves A. Roland 3 alkalommal nyújtott segítséget a bűncselekmény elkövetésében, ezzel okozva mintegy fél millió forintos anyagi kárt.

A házkutatások során közel 100 tételben kerültek elő az eltulajdonított tisztálkodó szerek, ruhák, vegyi áruk, élelmiszerek, állateledelek, illetve egy zsák virágföld. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek. Az eltulajdonított értékeket az áruháznak visszaszolgáltatták a nyomozók.

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárását befejezte, a keletkezett iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!