Rendőrségi

2015.10.08. 19:39

Tanácsokat adtak az időseknek

Pápa - Felkeresték egy helyi társasház lakóit és hasznos vagyonvédelmi tanácsokat adtak nekik a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai.

Napló információ

Az idősek világnapjához kapcsolódó látogatások célja az volt, hogy a szépkorúak érezzék, a rendőrök figyeljenek rájuk, óvják őket, és igyekeznek mindent megtenni azért, hogy ne váljanak bűncselekmények áldozatává. A nyugdíjasokhoz bekopogtató Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredest, megelőzési előadót, valamint Szabó Péter címzetes rendőr törzszászlóst, körzeti megbízottat elkísérte Nágel Jánosné, a ház közös képviselője, aki maga is sokat tesz kortársaiért, hiszen egy pápai nyugdíjasklubot vezet.

Császárné Elek Veronika és Szabó Péter hasznos vagyonvédel-mi tanácsokkal szolgált a meglátogatott szépkorúak számára Fotó: Pápai Rendőrkapitányság

A meglátogatott idősek örömmel fogadták a kezdeményezést, figyelemmel hallgatták a személyre szóló prevenciós tanácsokat, és maguk is megosztották az egyenruhásokkal személyes tapasztalataikat a témában. A beszélgetés végén a rendőrök átadták vendéglátóiknak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Útmutató a biztonsághoz című bűnmegelőzési kiadványát, illetve a szintén hasznos tanácsokat tartalmazó falinaptárt.

A kerékpárral közlekedő időseknek a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai baleset-megelőzési információkkal szolgáltak. A látogatások a jövőben is folytatódnak Pápán és vidéken egyaránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!