Rendőrségi

2015.11.05. 18:53

A biztonság kedvéért

Nyirád, Farkasgyepű - Két új községgel bővült az Ajkai Rendőrkapitányság illetékességi területe, miután azt a járási hivatalok körzethatáraihoz igazították.

Penk Tímea

Nyirád új körzeti megbízottjának Korcsmáros György rendőr főtörzsőrmestert nevezték ki.

– Ajka és Devecser után Nyirád a harmadik legnagyobb település a környéken. Naponta járunk a faluba – mondta Korcsmáros György. A körzeti megbízott feladatai közé tartozik a kapcsolatápolás az önkormányzattal és az intézményekkel, valamint az iskolarendőri programban is részt vesz.

Korcsmáros György Nyirádon (Fotó: Penk Tímea)

Sarkadi-Nagy András polgármester elégedett az Ajkai Rendőrkapitányság és az önkormányzat együttműködésével. – Végigjártuk a falut és az intézményeket, a falunapon kutyás bemutatót, az idősek hetén bűnmegelőző előadást tartott a rendőrség – számolt be a polgármester, aki fontosnak tartja az együttműködést. Nagy az átmenő forgalom, különösen nyáron, ezért szükséges a rendszeres rendőri jelenlét, de a község biztonságát a polgárőrség is szolgálja.

A farkasgyepűi feladatokat Sidó Norbert címzetes rendőr zászlós látja el, aki több éve Városlőd, Kislőd és Csehbánya körzeti megbízottja.

– A körzetem elég nagy, sok erdővel. Farkasgyepűn alig négyszázan élnek, nem jellemző a jogsértés, legfeljebb az átutazó bűnözés fordul elő, illetve erdővel kapcsolatos szabálysértések. A kocsmába is bemegyek a falvaimban, mert fontosnak tartom a személyes kapcsolatokat, és úgy tűnik, hogy ez eredményes is – fogalmazott Sidó Norbert.

Sidó Norbert zászlós (Fotó: Penk Tímea)

Takácsné Légrádi Edina, Farkasgyepű polgármestere megerősítette, hogy nagyon jó a községben élők kapcsolata a körzeti megbízottal.

– A rendőr hetente többször megjelenik. Ez különösen fontos az iskolabuszok közlekedése idején, hogy a gyerekek biztonságosan kelhessenek át a 83-as számú úton – mondta a polgármester, aki szerint szükség lenne egy sebességmérőre a gyorshajtók miatt.

Az önkormányzat a templom és a bolt előtt zebra létrehozását tervezi a járdák felújításával egy időben, hogy tovább növeljék a községben élők biztonságát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!