Rendőrségi

2015.11.05. 12:47

Más lakását próbálta bérbe adni

Pápa – Több embert is megkárosított 2015 szeptemberében és októberében egy pápai nő, aki az interneten albérletként kínálta más lakását.

Napló-információ

Az egyik sértett október 25-én kereste meg a helyi rendőrkapitányságot azzal, hogy a kifizetett albérleti díj és kaució ellenére nem kapta meg a kibérelt pápai lakás kulcsát a bérbe adó hölgytől. Szabó Péter címzetes rendőr törzszászlós és Kovács Péter rendőr főtörzsőrmester körzeti megbízottak a sértettel együtt az adott címre mentek, ahol senki nem nyitott ajtót számukra. Az adatgyűjtés során azonban hamarosan a rendőrök látókörébe került a 39 éves H. Zs. pápai lakos, aki korábban az adott lakásban élt albérlőként, és a sértettől kapott személyleírás is illett rá. A pápai nyomozók október 28-án gyanúsítottként hallgatták ki H. Zs.-t, aki ekkor részletes beismerő vallomást tett. Többek között elmondta, hogy anyagi nehézségei támadtak, ezért úgy döntött, az egyik internetes oldalon sajátjaként hirdeti meg az általa bérelt ingatlant, majd a gyanútlan jelentkezőktől több tízezer forintot vett át albérleti díj, illetve kaució címén. A nő ellen többrendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Pápai Rend-őrkapitányság bűnügyi osztályán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!