Rendőrségi

2015.11.09. 14:41

Megtartotta a talált pénztárcát

Címkék#pénztárca

Ajka, Noszlop – Ha pénzt, iratot vagy valamilyen értékes tárgyat találunk, és azt nyolc napon túl is magunknál tartjuk, akkor bűncselekményt követünk el – hívta fel a figyelmet Ferenczi Tímea rendőr főhadnagy, az Ajkai Rendőrkapitányság főnyomozója.

Penk Tímea

Nemrégiben egy noszlopi férfi arról értesítette a rendőrséget, hogy nem találja a pénztárcáját, amelyben több mint kétszázezer forint volt. A sértett azt feltételezte, hogy a parkolóban hagyhatta el, amikor reggel bevásárolt. Ennek két rendőr főtörzsőrmester járt utána. Zabó Tamás Noszlop és Gőcze Tamás Somlószőlős körzeti megbízottja találta meg a pénztárcát és a férfit, aki azt jogtalanul eltulajdonította.

– Adatgyűjtésünk során azt feltételeztük, hogy egy hatvanas éveiben járó személy lehet az elkövető, akit otthonában felkerestünk. A férfinél megtaláltuk a pénztárcát, elismerte tettét és utána együttműködő volt – számolt be Zabó Tamás. A rendőrök az eset kapcsán személyes ismeretségük jelentőségét hangsúlyozták.

Zabó Tamás és Gőcze Tamás
Fotó: Penk Tímea

– A társadalmi kapcsolatok rendkívül fontosak. Az embereknek ismerniük és bízniuk kell a körzeti megbízottban – fűzte hozzá Gőcze Tamás –, hiszen jelen ügyben is segítette a hatékony felderítést.

A pénztárcát jogtalanul eltulajdonító gyanúsítottat a Devecseri Rendőrőrsön hallgatták meg. Mivel elismerte tettét, gyorsított eljárásban, harminc napon belül a bíróság ítéletet hozhat.

– A férfi már költött a pénzből, ebből arra lehet következtetni, hogy nem szándékozott azt visszaadni. Ilyenkor nem él a nyolcnapos határidő a talált tárgy visszaadására, hanem azonnal megvalósul a jogsértés – közölte Ferenczi Tímea. Hozzátette, hogy ha boltban, pénzautomatában felejt valaki pénzt, a megtaláló köteles azt leadni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!