Rendőrségi

2016.01.15. 15:31

Hallgattak a sztárokra

Veszprém – Nem történt jelentősebb bűneset Veszprém megyében, amelyben a rendőrség meghatározónak nevezte, hogy 2015-ben először ismert embereket is bevontak a programokba – hangzott el az év végi ünnepeket megelőző bűn- és baleset-megelőzési programok értékelőjén a rendőrségen pénteken.

– Biztonságban, békében tölthette a megye lakossága az ünnepeket – így vont mérleget az ünnep előtti hetekről Pogány Péter ezredes, bűnügyi főkapitány-helyettes, majd Futtató Norbert, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) bűnmegelőzési osztályvezetője. Elmondták, eredményes munkát végeztek tavaly év végén is kollégáik, a megyei és a többi hét kapitányság rendőrei, a polgárőrök, a rendészeti ismereteket hallgató diákok, illetve a civilek is. Kiderült továbbá, abban, hogy tájékoztatóik sok emberhez eljutottak, meghatározó volt az, hogy ezúttal programjaikba ismert embereket is bevontak, köztük Vastag Tamás énekest, Iváncsik Gergő és Gulyás Péter kézilabdázókat, valamint Vándorfi László színidirektort és Kőrösi Csaba színművészt.

Pogány Péter ezredes, bűnügyi főkapitány-helyettes arról beszélt, hogy biztonságban, békében tölthette a megye lakossága az ünnepeket

A „sztárok" olyan helyszíneken népszerűsítették a rendőrség bűnmegelőzési információit, ahol sokan megfordultak az ünnepek előtt, így például plázában, autóbuszon, lakóépületben. Emellett külön hangsúlyt helyezett a rendőrség a gyerekeknél a téli szünet biztonságára, melyről interaktív tanórákon beszéltek velük. Külön felkeresték az időseket, és kiemelten figyelték a balesetmentes közlekedést is – minderről Linczmayer Tímea címzetes rendőr őrnagy beszélt a Veszprémi Rendőrkapitányság képviseletében, aki külön kiemelte a körzeti megbízottak munkáját. Orosz Katalin címzetes őrnagy (VMRFK) a témával kapcsolatos médiamegjelenéseket részletezte. Példaértékűnek és országszerte követendőnek nevezte a Veszprém megyeiek munkáját Makula György alezredes és Orbán Sándor alezredes az Országos Rendőr-főkapitányság képviseletében. Azt is elmondták, hogy Veszprém megyének jelenik meg a legtöbb bűn- és baleset-megelőzéssel kapcsolatos médiahíre az országos rendőrségi portálon év végén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!