Rendőrségi

2017.06.13. 15:28

Bringázz a nyárba - Felelevenítették a veszprémi diákok KRESZ-ismereteit

Veszprém – Veszprém útjai biztonságosak, ezért szorgalmazzuk, hogy mindenki, így a fiatalok is minél többet kerékpározzanak, s hozzászokjon a város, a gépkocsivezetők, hogy egyre több kerékpáros van az úton – mondta el a kedden a Simonyi Zsigmond Általános Iskolában megszervezett Bringázz a nyárba! programról Adamovics László rendőr őrnagy.

Leitner Vera

A Bringázz a nyárba! program keretében két veszprémi általános iskola, a Simonyi Zsigmond és a Hriszto Botev iskola tanulói kaptak elméleti és gyakorlati kerékpáros oktatást kedden. A Veszprémi Rendőrkapitányság által szervezett iskolai megelőző program fő célja, hogy – mivel a nyári szünetben többen pattannak kerékpárra, – felelevenítsék a gyerekek KRESZ-ismereteit.

Az elméleti oktatás részeként Muraközy Erzsébet címzetes rendőr őrnagy a kobak fontosságáról is beszélt a diákoknak

– Elsőbbségadás, kanyarodás, hol lehet és hol tilos kerékpárral közlekedni – nagyjából ez az, ami a gyerekeket is érinti. Ezek tudatosításáért tartunk egy elméleti oktatást, illetve felállítottunk egy ügyességi pályát. A balesetmegelőzési bizottság partnereként az egyik veszprémi kerékpárszaküzlet szakembere ingyen ellenőrzi a gyerekek kerékpárjait, mi pedig, a rendőrség oldaláról mindenkinek adunk egy kártyát, melyen feltüntetjük, mi hiányzik a bicikliről ahhoz, hogy az biztonságos legyen, így jelezve a szülőknek, mivel volna érdemes azt felszerelni – mondta el a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, Adamovics László rendőr őrnagy. A program végeztével közös kerékpározásra indultak a diákok.

A Botev iskola hatodik osztályos tanulója, Nagy Zsigmond is kipróbálta az ügyességi pályát a Bringázz a nyárba! programon

Az osztályvezető elmondta, a baleseti statisztika fontos mérőszám, ám olyan közlekedési baleset, amelyben tizennégy év alatti, kerékpáros gyermek sérült volna meg, nem történt a tavalyi évben Veszprémben, így a megfelelő KRESZ-ismeretek és tapasztalat birtokában valóban biztonságban érezhetik magukat a fiatal kerékpárosok a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!