SÉTA

2017.05.10. 13:55

Kaland az operában - A Bánk bán felejthetetlen élmény marad számunkra

AJKA - Iskolánk, az ajkai Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium tanulói az Operakaland pályázat keretében május elején az Operaházban Erkel-Kato-na Bánk bán című, három- felvonásos operáját tekinthették meg.

SÉTA

mű nemzeti operairodalmunk kiemelkedő alkotása, hazafiságra, hazaszeretetre, zsarnokság elleni összefogásra nevel. Mindenkinek látnia kellene legalább egyszer az életben.

Hiszen valamennyiünk számára élmény volt látni már eleve az Erkel Színház nemrég felújított csodálatos épületét is, lenyűgöző volt a pazar jelmezek sokszínűsége, gyönyörködtünk a korhű díszletekben, és az énekesek egész termet betöltő hangja szintén nagy hatással volt ránk.

Mindannyiunk számára nagy élmény volt az operában tett látogatás
Fotó: Iskola

A színészek szuggesztív, magával ragadó játékának köszönhetően a darabot látva mindannyian át tudtuk érezni Tiborc fájdalmas sorsát, a nagyurak küzdelmét az idegen hatalmak ellen, valamint Bánk egyéni tragédiáját ugyancsak.

Mindemellett a jó szervezésnek köszönhetően az elő-adás végeztével lehetőségünk nyílt arra is, hogy szép fővárosunkban kisebb sétát tegyünk. Reméljük, operalátogatásaink évek óta tartó sorozata nem szakad meg a jövőben sem, hiszen iskolánkban ez már szinte hagyománynak számít.

A gimnáziumi diákjaink immár ötödik éve vesznek részt az emlékezetes operaelőadásokon.

Nardai Alina, Fekete-Vörösmarty iskola

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!