Sóly

2017.01.02. 20:50

Szilveszteri futás Sólyban: babakocsival és biciklivel is teljesítették a távot

Sóly - Az elmúlt év végén harmadik alkalommal rendeztek szilveszteri futást Sólyban. Díjazták a jelmezeket is.

Balla Emőke

A szilveszteri futás kiírása szerint a táv teljesítése volt a cél, és nem feltétlenül futva. Volt, aki lóháton, babakocsival, biciklivel vagy gyalog vágott neki a távnak. A szervezők azt kérték, a résztvevők ne felejtsék otthon a jelmezeiket sem, a rénszarvasos és télapós sapkákat. Az indulók megfogadták a kérést: mindenki vidám, ötletes jelmezbe bújt. Sokan érkeztek a településről és a környező falvakból, de jött résztvevő Polgárdiból is, tájékoztatott Sóly polgármestere, Kaptur József, aki köszöntőjében mindenkinek a figyelmét felhívta a biztonságos és balesetmentes távteljesítésre. Az úton való áthaladást a rendezők megszervezték, és a távolsági buszon utazók is megmosolyogták az áthaladó jelmezeseket.

A szilveszteri futáson idén 83-an indultak, ami rekord, hiszen az első évben 32-en, tavaly pedig 47-en. Minden beérkező kapott egy sorszámot. A 83 tombolaszám közül a polgármester öt értékes ajándékcsomagot sorsolt ki a távot teljesítők között. A szerencse inkább a fiatalabbaknak kedvezett, főként ők vihették haza az ajándékcsomagokat. Forró tea és forralt bor várta a hidegtől kipirosodott arcú gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A háromfős titkos zsűri értékelte a legötletesebb jelmezeket, gyermek lány és fiú, valamint felnőtt nő és férfi kategóriában osztottak díjakat. A zsűritagok elmondása alapján, előfordult, hogy nehéz volt a döntés, de a vidám jelmezeken valamennyien jól mulattak, a résztvevők is remekül szórakoztak.

Vidám jelmezt, álarcot, Mikulás-sapkát húztak a futók
Fotó: Penovác Károly

A két éve életre hívott hagyományteremtő szilveszteri futás elérte a célját. Reméljük, hogy híre megy a rendezvényünknek, és jövőre 100 fölött lesz az indulók száma, mondta Kaptur József polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!