Somlóvásárhely

2016.02.25. 18:50

A Somló is sokat fejlődhet

Somlóvásárhely - A megyében, illetve azon belül a Somló településein is számos fejlesz- tésre nyílik lehetőség - mondta Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke a hegy gazdáinak év-indító összejövetelén.

Penk Tímea

Marton Zsolt, Somlóvásárhely polgármestere köszöntötte a rendezvény vendégeit, illetve köszönte meg a civil szervezeteknek, az intézményeknek és a vállalkozóknak, hogy hozzájárultak a település és a térség fejlődéséhez.

- Indítsuk közös koccintással a reményeink szerint sikeres évet, és teremtsünk alkalmat arra, hogy beszélgessünk a helyi gazdaságról, a vállalkozások helyzetéről, illetve a térséget érintő lehetőségekről - mondta Marton Zsolt. A polgármester szerint a Somló fejlődése összefogással lehetséges, illetve a jó kapcsolatok ápolása is nélkülözhetetlen a sikerekhez. Jelentős uniós forrásra nyílik lehetőség, amelynek köszönhetően az önkormányzatok és a vállalkozások különböző beruházásokat valósíthatnak meg.

Polgárdy Imre szerint a realitásokra kell alapozni a terveket
Fotó: Penk Tímea

Polgárdy Imre beszámolt a lehetőségekről, mint például a munkahelyteremtés, gazdaságfejlesztés, közúthálózat, turisztika és egyéb fejlesztések.

- Akkor tudják a legeredményesebben felhasználni a rendelkezésre álló forrásokat, ha a tervek a realitáson alapulnak, és a települések egymással egyeztetik céljaikat - hívta fel a figyelmet a megyei közgyűlés elnöke, aki szerint a fontossági sorrendet is ésszerűen kell megállapítani.

A rendezvényen Jokesz Mária a pályázati lehetőségekről számolt be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!