Sport

2007.07.26. 02:29

Újonc bravúrral?

Márkó - Hivatalosan is besorolták az NB III Bakony-csoportjának mezőnyébe a megyei bajnokság győztesét. A kis csapat nagy becsvággyal készül a következő szezonra, amelyben nem a bentmaradást célozzák.

Horváth Gábor

- A bentmaradás nem lehet a cél, a tizedik hely környékén szeretnénk végezni. Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon erős lesz a mezőny, de nem véletlenül erősítettük meg az együttest, nem egy évet tervezünk - nyilatkozta a tréner. Gergely Gyula elmondta, az átigazolási időszakban az volt a céljuk, hogy minél több poszton álljon rendelkezésre két hasonló képességű játékos. - Akit akartunk, le is igazoltuk: a csapathoz csatlakozott Radnai Gábor, az Elmax Pápa korábbi kapusa, a fiatal tehetség Petneházi László Balatonfüredről, a rutinos Pap Tamás és Bognár Csaba Csopakról, valamint Gáspár István a Lombard Pápa juniorcsapatából. Rajtuk kívül még több, korábban a megyei osztályokban szereplő labdarúgó érkezett, és csak ketten távoztak; eldőlt, hogy a jövő évi keret 22-23 fős lesz.

Az viszont még mindig nem dőlt el véglegesen, hogy a kis csapat a saját pályáján fogadhatja-e az ellenfeleket, vagy pedig kénytelen lesz a megyeszékhelyen játszani a hazai mérkőzéseit. Természetesen Márkón az előbbi verziónak jobban örülnének.

Gergely Gyula megjegyezte, az ellenfelek konkrét erőviszonyait még csak sejtik, azt viszont biztosan tudják, hogy nem lesz könnyű dolguk. A Bakony-csoportba kapott besorolást többek között az NB I-es Győri ETO, az FC Sopron és a Zalaegerszeg tehetséges fiatalokból álló ligacsapata, de itt fog szerepelni a tavaly még NB II-es Celldömölk, valamint a Veszprém FC is.

- A ligacsapatok játékere-je esetleges, mindig attól függ majd, hogy az első osztályú csapatban mennyi fiatal szerepel az adott fordulóban. Nagyon örülünk a VFC harmadosztályú szereplésének, a bajnoki találkozónk igazi szomszédvári rangadó lesz. - Az FC Márkó labdarúgócsapata heti három edzéssel és két vagy három edzőmecs-csel készül az augusztus 18- 19-én rajtoló NB III-as bajnokságra.

A csapat nem feltartottkézzel fog pályára lépniaz NB III-ban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!