Sport

2009.05.22. 02:29

Kor nem számít

Tapolca - Utánpótlás egyéni Európa-bajnoki győzelem és világbajnoki bronzérem csapatban - Hanczvikkel Márk legutóbbi eredményei önmagukért beszélnek. A Balaton Isover Vívó- klub ifjú párbajtőrözője az idei Universiadén is pástra lép.

Horváth Gábor

Az április elején Belfastban rendezett kadett és junior világbajnokságon (a szintén tapolcai File Mátyás is az együttes tagja volt) szerzett csapatbronzérem után Hanczvikkel Márk legutóbb egy Európa-bajnoki címmel gazdagította eredménylistáját. A Debrecenben tartott U-23-as kontinenstornán elért siker értékét növeli, hogy a 19 esztendős tehetség egy nála jóval idősebbek alkotta mezőnyben bizonyult a legjobbnak.

- Nagyon sűrű volt a programom az Eb előtt, ahol rá-adásul rutinosabb versenyzőkkel kellett összemérnem a tudásomat. Úgy indultam el a viadalon, hogy lesz, ami lesz, kihozom magamból a maximumot, száz százalékkal vívok és megpróbálom meghálálni a bizalmat - vázolta felkészülését a Balaton Isover Vívóklub fiatalja. 

- Kicsit visszafogottan kezdtem, de aztán feljavultam, és nagyon jól ment a vívás. Bejutottam a legjobb nyolc közé, és arra gondoltam, ha már itt vagyok, akkor nincs veszítenivalóm - mesélte Borosné Eitner Kinga mesteredző tanítványa.

Márk ellenfele a négy közé jutásért az a lengyel Lucas volt, aki korábban kiütötte a címvédőt. A két sportoló óriási csatát vívott, 14:14-nél a jobban koncentráló tapolcai fiú vitte be a döntő tust. - Nagyon örültem neki, és annyira már nem is számított, hogy a folytatásban egy junior világbajnoki ezüstérmessel kell felvennem a versenyt, a fantasztikus közönség tapsolt és szurkolt. 8:7-es vesztésre álltam, amikor kiment a bokám, de nagy nehezen sikerült ki-egyenlítenem és megnyernem a párharcot.

A norvég színekben versenyző Piasecki megverését követően a fináléban Kruczek következett: az aranyéremért zajló csatában a taktikusan vívó Márk 6:2-re elhúzott és már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet. - Nagyon boldog voltam, hihetetlen jó érzés volt a dobogón állni - gondolt vissza az ünneplés pillanataira a tapolcaiak kiválósága. 

Az Általános Vállakozási Főiskola elsőéves gazdálkodás-menedzsment szakos hallgatójának örömét fokozta, hogy az Eb-siker másnapján sikeres vizsgát tett. Ami a következő nemzetközi sportmegmérettetést illeti: Márk részt vesz a júliusban Belgrádban rendezendő Universiadén. A főiskolás-világbajnokságon megintcsak idősebb mezőnyben kell majd helytállni, de a helyzet nem lesz ismeretlen a számára.A fiatal vívót nem lehetett megállítani a kontenstornán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!