Sport

2009.07.14. 02:29

Futás és kondizás - A füredi kézisek napi két edzéssel készülnek

Veszprém - Délelőtt futás és kondizás, délután pedig egy kis erősítés és labdás edzések szerepelnek a Balatonfüredi KSE férfi kézilabda-együttes programjában. A munka hétfőn kezdődött meg a fiatalok számára, az idősebbek szerdán és csütörtökön kapcsolódnak be.

B. Virág Rita

Az előző évadban története legkiválóbb eredményét érte el a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda-együttes. 

A ragyogó helyezés kötelezi a csapatot a 2009/10-es évadra is, ezért az alapozás már tegnap megkezdődött.

- A társaság fiatal magja hétfőn találkozott először. Szerdán az idősebbek, vagyis a harminc év felettiek is csatlakoznak, Tombor Csaba, a rangidős Szathmári János, Szabó Imre, Kis Ákos, Frey János, míg a csapatkapitány, Pásztor István még egy nap engedményt kapott, őt csütörtökre várjuk - mondta el Velky Mihály, a BKSE szakvezetője.

A tréner beavatott a felkészülés menetébe is: délelőtt egy órát futnak tanítványai a közeli futballpályán vagy a ligetben, ezután egy óra kondizás következik. 

Délután futással és medicinlabdákkal hangolódnak a tréningekre, majd ezután már előkerülnek a kézilabdák is.

A keret edzéseit a felnőtteken kívül Nagy Csaba, aki az NB I/B-s újonc Várpalotai BSK-t erősíti majd a versenyszezonban, Heiczinger Zsolt, Szász Zsolt és néhány ügyes serdülő és ifista is látogatja majd.

- Több edzőmeccset is lejátszunk majd az augusztus 30-ai rajt előtt, amikor hazai pályán a Gyöngyössel mérkőzünk meg. 

Először július 30-án a Csurgót fogadjuk a veszprémi Március 15. úti sportcsarnokban 18 órai kezdettel. Augusztus 5-én Érsek-újvárra látogatunk, majd augusztus 7-én a bajnok MKB Veszprém KC-val meccselünk a Veszprém Arénában 17.30 órakor. 

Augusztus 12-én a BKSE-Ferencváros előkészületi derbit 18.30 órakor tartjuk meg, ezután augusztus 19-én Tatabányára utazunk. Feltehetően összecsapunk még a Dunaferrel és a tervek szerint a horvát Zágrábbal is - közölte a tréner.

Az alapozás alatt valamennyi játékost kivizsgálnak a füredi szívkórházban, töb-bek között szívultrahangos vizsgálaton is átesnek. 

Lesz még mérlegelés is, a keret tagjainak kötelező a nyári szünetben is tartani a súlyukat. Aki többlettel jön vissza, az pénzbüntetésre számíthat.

Bene Tamás, a BKSE ügyvivője úgy tájékoztatott, hamarosan szurkolói ankétot tartanak, ahol a nagyközönség közelebbről is megismerkedhet a régi-új szerzeménnyel, Szöllősi Bencével, aki füredi nevelésű, de két évig Tatabányán szerepelt.

- Új szerelést kapnak a srácok, sárga és fekete lesz a színünk, ezen kívül egy garnitúra pirosat is kapunk váltónak. 

Örömmel mondhatom szurkolóinknak, hogy csökkentjük a bérletek, jegyek árát, sőt diák- és nyugdíjasbelépők is lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!