Sport

2009.10.27. 23:19

Mini WTA-vb - Czink meggyógyult, Szávay úton

Budapest - Jövő szerdától Bali szigetén rendezik meg a Bajnokok tornája elnevezésű, 600 ezer dollár összdíjazású teniszversenyt, amelyen Czink Melinda és Szávay Ágnes révén két magyar is indul.

MTI

Czink, aki másfél hete lábsérülés miatt kénytelen volt visszalépni az oszakai viadaltól, az MTI információja szerint jelenleg Los Angelesben edz, és pénteken indul Balira.

A világranglistán 39. magyar, aki quebeci tornagyőzelmével harcolta ki az indulás jogát, azt mondta, hogy már teljesen egészséges, és keményen készül az esztendő utolsó versenyére.
   
A rangsorban 42. Szávay az utolsó pillanatban jutott be a 12 fős elitmezőnybe: a múlt héten egy kört ment a  moszkvai viadalon, s ezzel biztosította a részvételét. A Vasas játékosa már kedden útra kelt a szigetre.
   
Szávay, aki júliusi budapesti sikere óta meglehetősen gyengécskén szerepelt - moszkvai győzelmét is annak köszönhette, hogy az olasz Flavia Pennetta az első megnyert játszma után sérülés miatt visszalépett -, szépen búcsúzna az évtől, és szeretné bebizonyítani, hogy még "nem felejtett el teniszezni".
   
Az idényzáró mini WTA-vb-n - a világranglista alapján - az a 12 teniszező vehet részt, aki az idén minimum 220 ezer dolláros WTA-tornán diadalmaskodott.
   
A 4,55 millió dollár összdíjazású WTA-világbajnokság, amelyen a világranglista első nyolc helyezettje vesz részt, kedden kezdődött Dohában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!