Sport

2009.10.14. 08:27

Vb-selejtezők - Trezeguet visszatérne a francia válogatottba

Róma - A novemberi pótselejtezőkre szívesen visszatérne a francia labdarúgó-válogatottba David Trezeguet.

MTI

A Juventus 31 éves csatára 1998-ban világ-, 2000-ben pedig Európa-bajnokságot nyert a csapattal - utóbbi torna fináléjában ő szerezte a mindent eldöntő aranygólt -, a jelenlegi szövetségi kapitánnyal, Raymond Domenech-kel azonban nem jött ki és tavaly úgy döntött: visszavonul a válogatottságtól.
   
"Ezúttal a vb-részvétel a cél - mondta a Sky televíziónak nyilatkozva Trezeguet. - Nagy élmény lenne számomra újra és lehet, hogy utoljára a nemzeti együttesben játszani. Nyitott vagyok egy esetleges meghívásra. Soha nem felejtem el, ami a múltban történt, de azt hiszem, a vb-részvétel kiharcolása most ennél fontosabb."
   
Domenech azt mondta: örül a játékos szavainak, de azt, hogy behívja-e a keretébe, nem kívánta elárulni.
   
Az előző vb-n ezüstérmes franciák - akik a selejtezők szerdai zárófordulójában az osztrákokat fogadják - már biztosan az európai 7. csoport második helyén végeznek a szerbek mögött, így "pótvizsgára" kényszerülnek a dél-afrikai repülőjegyért. A pótselejtezős párharcokat november 14-én és 18-án rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!