Sport

2009.11.12. 08:11

Blikk: Orbán fenntartja Koemannal szembeni kritikáját

Budapest - Orbán Viktor sajnálja, hogy a labdarúgó-válogatottal kapcsolatban korábban megfogalmazott véleményét politikainak minősítette Erwin Koeman szövetségi kapitány, egyúttal fenntartja álláspontját, miszerint a szakvezetőnek több időt kellene Magyarországon töltenie.

Kiss Nikolett

A Fidesz elnöke, aki egyben a felcsúti Puskás Akadémia alapítója is, erről a Blikkben csütörtökön megjelent interjúban beszélt.
   
A politikusnak a szövetségi kapitány karaktere "bejön", mert mint mondta, "higgadt, vízhordó típus", de "olcsó ravaszkodásnak" tartja, hogy kritikáját politikainak minősítette.
   
"Nálunk tízmillió embernek van véleménye a fociról, s azt nem tartom helyesnek, ha valaki ebből bárkit - akár engem is - ki akar zárni. Volt és lesz véleményem, el is fogom mondani. Ha úgy tetszik: benne van a jegyárban" - tette hozzá.
   
Orbán szerint a kapitány "vérprofi, pénzért dolgozik", s "nem szakad meg a szíve, ha nem sikerül teljesíteni a kitűzött célt".
   
"Azt a kioktató hangot pedig, amelyen újabban megszólal, mi, magyar szurkolók aligha fogjuk elfogadni" - folytatta a politikus, aki szerint Lothar Matthäust is azért fogadta el annak idején a hazai közvélemény, mert ideköltözött, és klubmérkőzéseken lehetett vele találkozni.
   
Orbán még felrótta Koemannak, hogy a svédek és a portugálok elleni hazai világbajnoki selejtezőkön gúzsba volt kötve a válogatott.
   
"Senki sem vár esztelen, fej és gondolkodás nélküli rohamozást, de győzni akarást, eltökéltséget, győzelmet szolgáló edzői koncepciót igen."
   
A lap felvetette a DAC-Slovan szlovák bajnoki mérkőzésen történteket is, illetve azt, hogy elfogadható magyarázat egy éve nem érkezett, erre Orbán úgy reagált: A dunaszerdahelyi olyan eset, amelyet futballhuliganizmusnak próbálnak beállítani Szlovákiában, holott valójában az a magyar nemzeti öntudattal szembeni brutális hatósági fellépés volt".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!