Sport

2009.11.16. 18:02

Túl erős az ítélet - Újra kell játszani a Balatonfüred-Ferencváros bajnokit

Budapest - Újra kell játszani a Balatonfüred-Ferencváros NB I-es férfi kézilabda-bajnokit, mert a versenybizottság döntése szerint a játékvezetők a végeredményt befolyásoló hibát vétettek.

B. Virág Rita

A Füred hiába nyert 22:20-ra a zöld-fehérek ellen, mert a Ferencváros óvást nyújtott be és azt hétfőn elfogadták.

A fővárosiak azt a szituációt vitatták, amikor a hazaiak edzője, Velky Mihály reklamálásért sárga lapot kapott. Az ezt követő kiállítás és egyéb események kerültek hétfőn a versenybizottság elé.

A döntnökök szerint a játékvezetők olyan hibát vétettek, amely a mérkőzés végeredményét befolyásolta. Úgy határoztak, november 29-ig újra kell játszani a találkozót.
A rendezési költség a BKSE-t terheli, a játékvezetők és a két kijelölt zsűri jelenléte a Magyar Kézilabda Szövetség pénztárcájából vesz ki, míg a Fradi utazását a vendégek saját maguk állják. Azért is vérlázító az ítélet, mert a Füred nem ikszelt vagy csupán egyetlen találattal nyert, hanem két góllal is jobbnak bizonyult.

Ráadásul az említett szituációban hiába maradt a hazaiaknál a labda, a támadást nem fejezték be góllal. Így nem jutottak érdemtelenül semmilyen előnyhöz.

A BKSE nyolc napon belül fellebbezhet az ítélet ellen, ezt 90 ezer forintért teheti meg. Azt egyelőre nem tudni, hogy ha elutasítják a tópartiak fellebbezését, akkor mikor rendezik meg a találkozót, mert 27-én, pénteken Debrecenbe utaznak Pásztorék

Szerdán pedig Magyar Kupa-összecsapás vár Velky edző tanítványaira az NB I/B-s Tatai HAC otthonában. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!