Sport

2009.11.18. 17:01

Veszprémi érmek tájfutásban

Megyei körkép - Az Aggteleki-karszton rendezett normáltávú bajnokság volt a tájfutók idei utolsó egyéni megmérettetése.

Horváth Gábor

Az augusztusi világbajnokságra készült vadonatúj térkép rendkívül izgalmas területet ábrázol, ami jellegzetes víznyelőivel és sziklamezőivel igazi csemege a versenyzők számára.

A kemény pályákon a várakozásnak megfelelően a válogatott keret tagjai között zajlott nagy csata a bajnoki címekért - tájékoztatott Molnár Péter.

A Veszprém megyei Tájfutó Szövetség elnöke az eredményekkel kapcsolatban elmondta: a hölgyeknél a világbajnokságon rajthoz állt váltó tagjai, Gyurkó Fanni (ARAK), Makrai Éva (Zalaegerszeg), Szerencsi Ildikó (Szeged) végeztek a dobogón.

A férfiaknál Gösswein Csaba (Postás) és Kovács Ádám (Eger) kiemelkedett a mezőnyből, felváltva vezettek az egyes ellenőrző pontokon, a hajrá végül Gösswein-nek sikerült jobban.
 
A Veszprém megyei versenyzők közül Tóth Krisztina (Veszprémi Tájfutó Club) a serdülő lányok között szerzett bronzérmet, ugyanebben a korcsoportban Péntek Mátyás (Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE) a selejtező futam megnyerése után a döntőben pontszerző helyezést ért el.

Szenior tájfutóink közül a hölgyek kifejezetten remekeltek: Wieder Ilona (Veszprémi Honvéd) és Cser Borbála (Balatonalmádi Herkules SE) bajnoki címet, Kaszásné Boa Ágnes (Balatonalmádi Herkules SE) pedig ezüstérmet szerzett.
 
Veszprém megyei pontszerzők, N16E: 3. Tóth Krisztina 44:15. N45A: 2. Kaszásné Boa Ágnes 51:59. N55A: 1. Wieder Ilona 59:04, ...4. Komár Béláné (Herkules SE Balatonalmádi) 69:55. N65A: 1. Cser Borbála 41:36.
 
F16E: 6. Péntek Mátyás 52:26. F50A: 6. Kaszás György (Herkules SE Balatonalmádi) 59:53. F55A: 4. Bikki Sándor (Veszprémi Tájfutó Club) 58:27. F60A: 6. Komár Béla (Herkules SE Balatonalmádi) 65:52.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!