Sport

2009.12.03. 19:32

Hét erőemelő arany

Pápa - Barcson és Orosházán rendezték meg az erőemelők országos bajnokságát. A Pannonia Power SE versenyzői nyolc aranyérmet szereztek.

Novothny Ottó

Farkas Tamás edző elmondta, hogy tanítványai közül a tavaszi csapatgyőzelem után a két hosszú utazást az anyagiak hiánya miatt csak kevesebben vállalhatták. (A tavaszi győzelmet tizenhatan vívták ki, most mindössze kilencen versengtek.) Ráadásul ezen a két rendezvényen a speciális ruha használata is megengedett volt, ami drága felszerelés, a pápaiak közül csak kevesen engedhetik meg maguknak.

Mindezek ismeretében a pápaiak szereplése így is dicséretes, hiszen a nyolc arany- és egy bronzérem mindenképpen megfelelő. Az erőemelés három számból áll, guggolás, felhúzás és fekvenyomás.

A dobogó legfelső fokára állhatott fel Oláh Ildikó, Teke Adél, Gergely Petra, Kelő Sára, Lombosi János. (Oláh és Teke két első helyet szerzett, előbbi maters és felnőtt, utóbbi ifjúsági és felnőtt korcsoportban is.) A pápai Pannonia Power SE masters csapata is az élen zárt. Bronzérmes lett Horváth Lajos, negyedik helyen végzett Vincze Zoltán. A pápaiak közül ifj. Lombosi János bizonyult a legerősebbnek, akik fekvenyomásban 185 kg-ot teljesített.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!