Sport

2010.01.21. 10:59

Pápa-Damla KC, VESC: kötelező győzelmek

Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban a hétvégén a két Veszprém megyei csapatra olyan találkozó vár, ahol kötelező megszerezni a győzelmet.

Novothny Ottó

Különösen igaz ez a megállapítás a Veszprémi Egyetem SC a tabella harmadik helyén álló együttesére. Ugyanis a csapat ahhoz a Sárvárhoz utazik, amely eddigi tizenegy összecsapásán átlagban száznál is több pontot kapott! Például legutóbbi három találkozójának eredményei: 130:49, 48:168, 148:53.

- Erősen kétlem, hogy jót tesz a bajnokságnak, illetve a színvonalának ami történik - kezdte Molnár István, a VESC mestere. 

- Kissé komolytalannak tűnik így az egész, de mi megpróbálunk teljes figyelemmel játszani pénteken a sárváriak otthonában. Náluk anyagi problémák miatt kizárólag junior korú játékosok lépnek pályára, ezért ez a meccs számunkra a gyakorlás céljait szolgálja. A fiatalok nálunk is több szerepet kapnak majd, de mindentől függetlenül bízom abban, hogy jó teljesítményt tudunk a körülmények ellenére nyújtani.

A Pápa-Damla KC is idegenben játszik, pontosabban visszavághat, hiszen a közelmúltban meglepetésre szenvedett vereséget a fehérváriaktól.

- Kétségtelenül nem számítottunk arra, hogy a Fehérvár KC itthon megtréfál minket - jelentette ki Vajda József, a pápaiak szakvezetője. 

- Rosszul játszottunk azon a találkozón, ami nem ismétlődhet meg. Szerencsére legutóbb a Budafok ellen már remek dobóformát mutattunk, ami nyilván idegenben nehezen ismételhető meg, de megpróbálkozunk vele. Egyértelműen szeretnénk visszavágni és nyerni vasárnap 17 órakor, még akkor is, ha a hétvége előtt nem tudunk edzeni és emiatt kénytelenek vagyunk Győrbe menni edzőmeccsre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!