Sport

2010.02.05. 10:27

Primera División - Madrid-Barcelona két fronton is

A spanyol labdarúgó-bajnokság hétvégi kínálatában Real Madrid-Espanyol és Barcelona-Getafe mérkőzés szerepel, vagyis a spanyol főváros első számú futballgárdája a barcelonaiak kiscsapatával, a katalán főváros elitalakulata pedig a madridiaknak az erősorrendben csak harmadikként emlegetett reprezentánsával találkozik a 21. fordulóban.

MTI

A kétfrontos csata egyik focióriásnak se ígér könnyed kilencven percet, mert a "kicsik" a múltban nem egyszer törtek már borsot papíron jóval esélyesebb riválisuk orra alá, amellett a jelenben sem lehet egyetlen kézlegyintéssel elintézni őket.

Különösen nem a Getafét, amely 31 pontjával a hetedik a Primera Divisiónban, s áll még a spanyol Király Kupában is, ahol az elődöntőben 0-2-ről várja a visszavágóra a bajnokságban 36 ponttal negyedik Sevillát. Éppen ez, a döntőbe jutás lehetősége villanyozhatja fel a fővárosi csapatot a címvédő, s a tabellát 52 ponttal vezető Barcelona ellen is, amely persze ugyanakkor nem óhajtja elherdálni a Real Madriddal szemben meglevő ötpontos előnyét.

Pep Guardiola tavaly sikert sikerre halmozó - még a Bajnokok Ligáját is megnyert - legénysége ráadásul a 2009/10-es bajnokságban még veretlen, a 16 győzelem mellett csupán 4 döntetlenje van, s a szombat esti meccsre bevetésre készen valamennyi ász a vezetőedző rendelkezésére áll. Aprócska figyelmeztetés lehet azonban, hogy a Getafe utolsó két vizitje alkalmával egyformán "ikszelt" az amúgy félelmetes Camp Nou Stadionban.

Manuel Pellegrini Real Madridja ugyancsak szombaton, és szintén hazai környezetben a Barca-meccs után lép pályára abban a tudatban, hogy továbbra sem engedhet meg magának ponthullatást, különben leszakad a bajnoki címért zajló különvetélkedésben. A fővárosi blancók a Santiago Bernabéu Stadionban százszázalékosak az idényben, és bár az eltiltott portugál csatársztár, Cristiano Ronaldo nem játszhat, a 23 ponttal 14. Espanyol jelentette akadályt a társaknak nélküle is sikerrel illene venniük.

A "középső" madridi csapat, az Atlético sajátos helyzetben lép fel a forduló vasárnap esti zárómérkőzésén: annál a Racing Santandernél vendégeskedik ugyanis, amelyet csütörtök este, odahaza, a Király Kupa elődöntőjének első összecsapásán alaposan, 4-0-ra elpáholt.

Kérdés, hogy a kudarcot a kupavisszavágó előtt már a mostani bajnokin megtorolni akaró Racing mire jut a Primera Divisiónban gyengélkedő, s 23 pontjával csak a 13. helyen szerénykedő fővárosiakkal szemben. Amúgy a bajnokságban a santanderieknek sem megy: 24 ponttal éppen az Atlético előtt foglalják el a 12. pozíciót.

A tabellán 39 pontjával harmadik Valencia okkal készül győzelemre, hiszen a szombati nyitómeccsen a halovány - 18 ponttal csak 17. - Real Valladolidot fogadja, míg Vadócz Krisztián Osasunája (26 pont, 9. hely) ezúttal a nagyon is verhetőnek tűnő Tenerifét (17 pont, 19. hely) látja vendégül.

Primera División, 21. forduló:
    szombat:
    --------
Valencia-Valladolid 18 ó
FC Barcelona-Getafe 20
Real Madrid-Espanyol 22
    vasárnap:
    ---------
Almería-Sporting Gijón 17 ó
Athletic Bilbao-Xerez 17
Málaga-Deportivo La Coruna 17
Real Mallorca-Villarreal 17
Osasuna-Tenerife 17
Real Zaragoza-Sevilla 19
Racing Santander-Atlético Madrid 21

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!