Sport

2010.05.19. 15:11

Péntek, hazai pálya

Veszprém, Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság rájátszásában ritka alkalom adódik holnap: az 1-8. helyért küzdő Veszprémi Egyetem SC és a 9-16. helyért harcoló Pápa-Damla KC egyaránt hazai pályán fogadja ellenfelét.

Novothny Ottó

A veszprémiek Jászberényben kosárrekordot hozó találkozón szenvedtek vereséget legutóbb.

- Újra bebizonyosodott, hogy védekezés nélkül ezen a szinten nem lehet mérkőzést nyerni - fogalmazott Molnár István, a VESC mestere. 

- Hiába dobtunk jól Jászberényben, veszítettünk. Ráadásul előtte a Szeged ellen is így jártunk. Meg kell mondanom őszintén, hogy néhány játékosom hozzáállása, sportemberi tartása kicsit csalódást okozott nekem.

- Az Eger ellen idegenben is győztek, vagyis itt az alkalom a javításra.

- Tény, hogy nyolc ponttal (89:97) jobbak voltunk a hevesi székhelyen, de ez nem jelenti azt, hogy lefutott ez a meccs. Sőt, mivel ez az utolsó hazai összecsapásunk, mindenképpen szeretnénk megköszönni szurkolóinknak egész éves támogatásukat. Ezt pedig nyilván csak jó játékkal, látványos kosárlabdával és győzelemmel tehetjük.
 
- Az biztos, hogy a tabellán már csak előrefelé léphetnek.

- Ez így igaz, nem mondunk le arról, hogy jelenlegi ötödik pozíciónkon javítsunk. Ehhez mindkét hátralévő meccsünket hozni kell, de ez ettől függetlenül is elvárás lenne. Várjuk a drukkereket pénteken este, hogy szép emlékek maradjanak bennük erről a szezonról is.

A Pápa-Damla KC tervei hasonlóak, mint a másik megyei klubnak. Ők is sikerrel szeretnék venni az utolsó idei hazai akadályt.

- Baján húsz ponttal kaptunk ki (94:74), ám ezzel most nem törődve fogunk pályára lépni - mondta Vajda József, a pápaiak szakvezetője. 

- Ráadásul éppen az exveszprémi Mándity volt akkor a házigazdák legeredményesebb játékosa. Na de mi is felmutathatjuk, hogy itthon legyőztük a Kecskemétet és idegenben a Kaszásokat, vagyis nyerő sorozatban vagyunk benne.

- A tabella is meglehetősen képlékeny: hiszen egyedül a Honvéd kilencedik helye biztos, de mögötte négy alakulat is azonos mutatókkal áll.

- Így igaz, és ebben a sorban vagyunk mi is. Az ötödik, illetve tizenharmadik helyről mindenképpen szeretnénk elmozdulni. Ehhez újra nyernünk kell, és ez is a célunk, no meg a már említett szép hazai bajnoki búcsú.

Az NB I/B 18. helyért zajló rájátszásában a Szeged vezeti a táblázatot 24 győzelemmel és négy vereséggel. A Bonyhád ugyancsak 24, 4-es mutatóval a második, a Jászberény 22, 6-tal a harmadik, a Nagykanizsa szintén 22, 6-tal a negyedik, a VESC 21, 7-tel ötödik.

A 9-16. helyért a tabella élén a Budapesti Honvéd áll 18 sikerrel és 10 vereséggel. A Baja a második, az Óbudai Kaszások a harmadik, a Kecskemét a negyedik, a Pápa-Damla pedig az ötödik. Valamennyi együttes 13 győzelmet és 15 vereséget tud felmutatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!