Sport

2010.06.07. 10:24

Didier Drogba visszatért az edzőtáborba

Johannesburg - Visszatért a pénteken kezdődő világbajnokságra készülő elefántcsontparti labdarúgó-válogatott svájci edzőtáborába Didier Drogba, aki pénteken a Japán ellen 2-0-ra megnyert barátságos találkozón egy ütközés után ráesett a jobb kezére, és eltört a könyöke.

MTI

"Felépülése eddig biztató ütemben halad. Az eddigi jelek alapján minden remény megvan arra, hogy az Elefántok csapatkapitánya szerepeljen a vb-n" - közölte az afrikai ország sportági szövetsége.

Drogbát a sérülése után megműtötték egy berni kórházban, s a hétvégét az orvosok által sikeresnek ítélt beavatkozást követően felesége és három gyermeke társaságában a klinikán töltötte.

A Chelsea 32 éves támadója rendkívül fontos tagja az elefántcsontparti csapatnak, mivel a válogatottban egynél is jobb a mérkőzésenkénti gólátlaga, ráadásul kiváló idényt zárt angol klubjában, ugyanis az elmúlt szezonban 29 gólt szerzett a Premier League-ben.

Az Elefántok kedden Nyonban játsszák utolsó felkészülési mérkőzésüket a Lausanne csapata ellen, majd szerdán utaznak Dél-Afrikába, ahol Portugáliával, Brazíliával és a Koreai NDK-val szerepelnek azonos csoportban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!