Sport

2010.06.01. 19:10

Pogány Tamás harmadik

Szilvásvárad - A Caprin Maraton Szilvásvárad mountainbike-viadalon a Veszprémi Kerékpáros Egyesület (VKE) Nelson tagjai remek eredményeket értek el.

B. Virág Rita

A Top Maraton 2010-es sorozat első állomásaként jegyezték a szilvásváradi eseményt, amely egyben Magyar Kupa-futam is volt.

A hagyományosan 117, 70 és 39 kilométerekre kiírt versengésre a magyarokon kívül svájci, román és szlovák bringások is beneveztek, összesen 1371 kerekest regisztráltak. Tavaly iszonyú hideg, eső és sár nehezítette a nevezők dolgát, most csak az utóbbival kellett megküzdeni.

A VKE Nelson összesen 14 mountainbike-ossal képviseltette magát. A legrövidebb versenyben Pataki Gábor az előkelő nyolcadik helyen végzett, a nőknél Karakai Tünde (Master 1.) 22. lett.

Középtávon Felföldi Viktória kívánkozik az élre, aki első komoly szezonját kezdte meg és egy hatodik hellyel tette le a névjegyét. A férfiaknál U-19-ben Kálóczi Balázs a nyolcadik helyen ért célba. A felnőtt korosztályban Tóth András alig maradt le a dobogóról, negyedik helyezést érdemelt ki, míg Soltész Gábor a tizenegyediket.

Dolezsai Balázs a 18., Kuntár Bence a 22., Putz Ákos a 34., Bollók Norbert a 38. lett. Master 1. kategóriában szerezte a veszprémi egyesület egyetlen érmét Pogány Tamás, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 

Ugyanitt Bokros Manassé 13.-ként, Ondrisek Péter 43.-ként, Szabó Miklós 51.-ként tekert be a célba. Hosszú távon Márkus János indult, aki a 12. helyezést szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!