Sport

2010.07.16. 15:32

Tóth Lívia ott lehet a barcelonai Eb-n

Veszprém - Megfutotta az Európai Atlétikai Szövetség által meghatározott szintet 3000 méter akadályon Tóth Lívia, a VEDAC futója, így elvileg az atlétanőt be lehet nevezni a barcelonai Európa-bajnokságra.

B. Virág Rita

A finnországi Lappeenrantában rendezték meg a Wattenfall nemzetközi atlétikai versenyt, ahol a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futónője képviselte a hazai színeket.

Koós Hutás László tanítványa a 32 Celsius-fokos kánikulában végül második helyen ért célba a japán világbajnoki döntős Minor Hayaraki (9:52,10) mögött. A sérülésből felépült Tóth Líviának idén ez volt a második megmérettetése és ezért nagyon dicséretes, hogy meg tudta előzni az európai ranglista kilencedik helyezettjét, az ukrán Valeriya Marat. Lívia 9:54,16-ot futott, ami 3000 méter akadályon az Európa Atlétikai Szövetség (EAA) szintjén jócskán belül van, így elvileg nevezhető a futónő az Európa-bajnokságra.

- Sajnos a magaslat után a lehető legrosszabb időpontban volt ez a verseny, ráadásul a hőség és a szél kifejezetten megnehezítette a dolgunkat. Szerencsére a korábbi sérülésemet nem éreztem. A versenyzéssel elégedett vagyok, normális körülmények között biztosan ennél jobb eredményt is elérhettem volna - mondta telefonon a veszprémi sportoló.

Koós Hutás László edző arról beszélt, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség július 18-án hirdet csapatot a barcelonai Európa-bajnokságra. Reményeik szerint azok a veszprémiek (Minczér Albert, Takács Dávid, Tóth Lívia), akik közel járnak a MASZ által meghatározott és az EAA szintjeinél jóval erősebb kvalifikációt jelentő eredményekhez, azokat kiviszik versenyezni Barcelonába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!